Bažant pečený s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 688 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 41 g
- Sodík 295 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 204.1 mg
- Draslík 769 mg
- Vláknina 5771.3 mg
- Vitamín A 5771.3 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného a omytého bažanta osušíme a na povrchu i uvnitř osolíme. Maso opepříme, poprášíme hladkou moukou a po všech stranách opečeme na části másla a vyjmeme.
-
2
Ve výpeku opečeme oloupaná, na plátky nakrájená jablka bez jádřinců a polovinu urovnáme do pekáče vymaštěného máslem. Na jablka položíme bažanta, obložíme zbylými jablky, zalijeme smetanou a přidáme zbylé máslo. Pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení bažanta obrátíme a přelijeme vypečenou šťávou.
-
3
Vhodnou přílohou je dušená rýže.