Kuřecí řízky s masovou náplní
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 20 g Máslo čerstvé
- 150 g Vepřové maso mleté
- 80 g Šunka dušená
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Muškátový květ
- 1 šálek Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce Víno bílé
- 2 polévková lžíce Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 398 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 23 g
- Sodík 492 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 231.6 mg
- Draslík 678.1 mg
- Vláknina 30.3 mg
- Vitamín A 30.3 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kuřecí řízky naklepeme a osolíme. Potřeme připravenou náplní, přeložíme v půli a okraje sepneme jehlami. Řízky vložíme do rozehřátého oleje, opečeme po obou stranách, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
-
2
Měkké maso vyjmeme na talíře a do šťávy přidáme máslo, přilijeme víno a krátce podusíme.
-
3
Vhodnou přílohou je dušená rýže.
-
4
Příprava náplně: Mleté vepřové maso smícháme se žloutkem a bílým vínem, osolíme a okořeníme. Nakonec vmícháme nadrobno nakrájenou šunku.