Kapr v sardelové marinádě
Suroviny
- 20 g Cibule
- 150 g Majonéza
- 400 g Kapr obecný
- 30 g Okurky nakládané
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sardelová pasta
- 0.5 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Mléko polotučné
- 2.09 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 448 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 40 g
- Sodík 536 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 127.5 mg
- Draslík 368.8 mg
- Vláknina 386.8 mg
- Vitamín A 386.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 5.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté porce kapra osušíme, osolíme, poprášíme hladkou moukou a zvolna opečeme po obou stranách na části oleje. Porce vyjmeme a vykostíme.
-
2
Na zbylém oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou okurku. Vmícháme sardelovou pastu a necháme vychladnout.
-
3
Studené porce kapra upravíme na talířky a přelijeme majonézou promíchanou se sardelovou směsí, mlékem, cukrem, octem a solí. Necháme několik hodin proležet.
-
4
Před podáváním ozdobíme každou porci dílkem vařeného vejce a snítkou petrželky.