Fazolová polévka se sýrem
Suroviny
- 400 g Fazole bílé
- 150 g Sýr balkánský
- 500 ml Hovězí vývar základní
- 1 ks Cibule
- 1 ks Rajčata
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Oregano sušené
- 1 špetka Bazalka
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 186 g
- Sodík 826 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 33.4 mg
- Draslík 2015.6 mg
- Vláknina 36614.4 mg
- Vitamín A 36614.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek na plátky. Přidáme mrkev nakrájenou na kostičky a chvíli dusíme.
-
2
Zalijeme drcenými rajčaty a vývarem, přivedeme k varu.
-
3
Vaříme asi 5 minut a přidáme bílé sterilované fazole, scezené.
-
4
Prohřejeme, dochutíme bazalkou, oregánem a chilli. Dle potřeby osolíme a opepříme.
-
5
Servírujeme ozdobené balkánským sýrem nebo ricottou, posypané petrželkou.