Cannelloni s žampiony
Suroviny
- 60 g Cibule
- 360 g Rajčata
- 120 g Slanina vepřová
- 65 g Sýr Parmezán
- 60 g Žampiony čerstvé
- 36 g Strouhanka
- 20 g Bazalka
- 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 220 g Vepřové maso mleté
- 400 g Těstoviny Lasagne
- 60 g Sýr Fontina
- 40 g Prosciutto sušené
- 36 g Passata (drcená rajčata)
- 220 g Telecí maso mleté
- 2 g Bazalka sušená
- 12 g Petržel kudrnka
- 144 ml Olej olivový
- 185 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 250 ml Hovězí vývar základní
- 1 ks Vejce slepičí
- 8 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1440 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 95 g
- Sodík 1035 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 91 g
- Cholesterol 245.8 mg
- Draslík 952 mg
- Vláknina 7855 mg
- Vitamín A 7855 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozpálené oleji (72 ml) necháme osmahnout pokrájenou cibulku, 2 stroužky česneku a slaninu. Ke změklé cibuli poté přidáme houby, sušenou bazalku a maso. Směs osolíme a opepříme, za stálého míchání necháme osmažit. Poté přimícháme konzervovaná rajčata, petržel a vývar, vše necháme pod poklicí podusit cca 1 hodinu, pak sejmeme poklici a necháme vařit do vyvaření vývaru. Směs odstavíme z plotny a necháme vystydnout. Pak vmícháme strouhanku a vejce.
-
2
Čerstvé lasagne necháme po menším množství uvařit v osolené vodě.
-
3
Ze 360 g rajčat, 20 g bazalky, 6 stroužků česneku, 3 lžic passaty a 72 ml olivového oleje připravíme omáčku. Rajčata rozmixujeme a postupně přidáme nasekaný česnek, passatu, olej a bylinky.
-
4
Zapékací mísu vymažeme olejem a na dno přelijeme rajčatovou omáčku.
-
5
Plátky lasagní pokrájíme na kusy 17x12 cm, přidáme půl plátku proscuitta, posypeme fontinou a přidáme masovou náplň. Plát těsta srolujeme od kratšího konce a přendáme švem dolů do zapékací mísy.
-
6
Ze smetany a nastrouhaného parmezánu připravíme omáčku, osolíme, opepříme, zalijeme jí cannelloni v zapékací míse.
-
7
Vše pečeme 20 minut při 190 °C, před podáváním necháme 10 minut odstát.