Řezy ze skopové kýty se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 32 g
- Sodík 490 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 24.3 mg
- Draslík 153 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou skopovou kýtu nakrájíme přes vlákno na 8 řezů. Maso po okrajích nařízneme, naklepeme, opepříme a pokapeme olejem. Necháme několik hodin v misce zkřehnout.
-
2
Potom řezy osolíme, zprudka opečeme na rozehřátém oleji a vyjmeme na nahřáté talíře.
-
3
Olej od opékání slijeme a na pánvi opečeme plátky slaniny hustě nakrojené na straně bez kůže. Položíme je na opečené řezy. Do pánve přidáme máslo, vývar a sůl a vše povaříme do mírného zhoustnutí. Šťávou podlijeme skopové řezy.
-
4
Podáváme s opečenými bramborami.