Telecí medailonky na bylinkách
Suroviny
- 500 g Telecí kýta
- 20 g Máslo čerstvé
- 100 g Šunka dušená
- 100 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Rajčata
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 polévková lžíce Řeřicha
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 35 g
- Sodík 277 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 116 mg
- Draslík 667.6 mg
- Vláknina 2247 mg
- Vitamín A 2247 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omyté telecí kýty (nebo panenky) nakrájíme 12 malých medailonků, mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. Maso poprášíme hladkou moukou, zprudka opečeme po obou stranách na oleji a vyjmeme.
-
2
Ve výpeku opečeme omytá, na poloviny rozkrojená rajčata, vložíme zpět medailonky a přidáme na nudličky nakrájenou šunku, máslo a nasekané bylinky. Vše podusíme ještě 2 minuty.
-
3
Medailonky upravíme na nahřáté talíře a ozdobíme rajčaty a nasekanou petrželkou.