Ďábelská francouzská omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Jíška instantní
  • 30 g Hořčice Dijonská
  • 300 ml Víno bílé
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 173 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0.5 mg
  • Draslík 395.7 mg
  • Vláknina 552.2 mg
  • Vitamín A 552.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme víno, přidáme pokrájenou šalotku a vaříme 15 minut. Víno se z části odpaří. Přilijeme vývar, přidáme mletý pepř a posekanou chilli papričku. Přimícháme lžíci hořčice a přivedeme k varu. Zahustíme jíškou a vaříme 5 minut.

Komentáře k receptu