Jelení plec na slanině
Suroviny
- 500 g Jelení plec
- 50 g Slanina vepřová
- 20 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Víno červené
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 139 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 13 g
- Sodík 304 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 14.5 mg
- Draslík 71.6 mg
- Vláknina 947.3 mg
- Vitamín A 947.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou jelení plec svážeme nití do tvaru válečku, pokapeme olejem a citronovou šťávou a necháme do druhého dne v chladničce.
-
2
Připravené maso osušíme, obalíme v hladké mouce a vložíme do menšího kastrolu. Pokryjeme plátky oloupané cibule, plátky slaniny, zalijeme marinádou, vínem a v mírně vyhřáté troubě zvolna upečeme doměkka.
-
3
Během pečení maso podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou.
-
4
Podáváme s dušenou rýží a rybízovým kompotem.