Krůtí maso na víně se žampiony

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krůtí maso
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 302 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 618.2 mg
  • Vláknina 1077.3 mg
  • Vitamín A 1077.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce krůtího masa osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme po všech stranách na oleji. Podlijeme vínem a pod pokličkou dusíme v troubě doměkka. Během dušení maso přeléváme šťávou a podléváme vodou.

  • 2

    Očištěné, na plátky nakrájené žampiony spolu se lžičkou citronové šťávy a špetkou soli podusíme na másle.

  • 3

    Když je maso měkké, odstraníme pokličku, přidáme žampiony a krátce podusíme.

Komentáře k receptu