Hamburger s bylinkami
Suroviny
- 250 g Žemle tuková
- 250 g Hovězí maso mleté
- 1 kávová lžička Křen
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 špetka Pepř černý mletý
- 3 špetka Muškátový oříšek
- 3 špetka Paprika mletá sladká
- 1.5 polévková lžíce Hořčice
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 0.13 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 673 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 17 g
- Sodík 391 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 205.2 mg
- Draslík 604.7 mg
- Vláknina 3644 mg
- Vitamín A 3644 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso smícháme s vejcem, pažitkou, petrželkou a trochou hořčice. Přidáme sušené oregano a strouhanku. Dochutíme čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem, sladkou paprikou, osolíme a opepříme. Navlhčíme si ruce a z připravené hmoty vytvarujeme 2 burgery. Poté na pánvi rozehřejeme olej a opékáme burgery z každé strany asi 7 min., aby byly hezky křupavé.
-
2
Hamburger podáváme vždy na lehce opečené žemli, kterou potřeme dipem ze zakysané smetany - smícháme zakysanou smetanu s jednou lžičkou hořčice, stejným množstvím křenu a citronové šťávy, osolíme a opepříme.