Hamburger s bylinkami

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Žemle tuková
  • 250 g Hovězí maso mleté
  • 1 kávová lžička Křen
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 3 špetka Muškátový oříšek
  • 3 špetka Paprika mletá sladká
  • 1.5 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 0.13 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 673 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 391 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 205.2 mg
  • Draslík 604.7 mg
  • Vláknina 3644 mg
  • Vitamín A 3644 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso smícháme s vejcem, pažitkou, petrželkou a trochou hořčice. Přidáme sušené oregano a strouhanku. Dochutíme čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem, sladkou paprikou, osolíme a opepříme. Navlhčíme si ruce a z připravené hmoty vytvarujeme 2 burgery. Poté na pánvi rozehřejeme olej a opékáme burgery z každé strany asi 7 min., aby byly hezky křupavé.

  • 2

    Hamburger podáváme vždy na lehce opečené žemli, kterou potřeme dipem ze zakysané smetany - smícháme zakysanou smetanu s jednou lžičkou hořčice, stejným množstvím křenu a citronové šťávy, osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu