Brambory s jablky a vepřovými žebírky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 4 ks Vepřová žebra
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 553 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 107.1 mg
  • Draslík 743.9 mg
  • Vláknina 14363 mg
  • Vitamín A 14363 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá žebírka naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na másle na pánvi po obou stranách. Urovnáme je do vymazaného pekáče.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli podusíme na zbylém másle na pánvi, prolisujeme sítem a zahustíme vejcem a strouhankou. Cibulovou kaší pokryjeme žebírka v pekáči.

  • 3

    Uvařené, na plátky nakrájené brambory urovnáme do jiného pekáče střídavě s plátky jablek, pokapeme máslem a pečeme, až jablka změknou.

  • 4

    Upečená žebírka upravíme na mísu a obložíme bramborami a jablky. Povrch pokapeme rozpuštěným máslem a podáváme.

Komentáře k receptu