Brambory s jablky a vepřovými žebírky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 33 g
- Sodík 553 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 107.1 mg
- Draslík 743.9 mg
- Vláknina 14363 mg
- Vitamín A 14363 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá žebírka naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na másle na pánvi po obou stranách. Urovnáme je do vymazaného pekáče.
-
2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli podusíme na zbylém másle na pánvi, prolisujeme sítem a zahustíme vejcem a strouhankou. Cibulovou kaší pokryjeme žebírka v pekáči.
-
3
Uvařené, na plátky nakrájené brambory urovnáme do jiného pekáče střídavě s plátky jablek, pokapeme máslem a pečeme, až jablka změknou.
-
4
Upečená žebírka upravíme na mísu a obložíme bramborami a jablky. Povrch pokapeme rozpuštěným máslem a podáváme.