Vejce v hořčicové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 259 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 521.2 mg
  • Draslík 156.4 mg
  • Vláknina 1142.3 mg
  • Vitamín A 1142.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku a za stálého míchání ji postupně zředíme mlékem. Osolíme, opepříme, ochutíme hořčicí a chvíli povaříme. Podle potřeby zředíme ještě trochou mléka a mírně osladíme.

  • 2

    Vejce uvaříme natvrdo, ještě horká oloupeme a rozkrojíme na poloviny. Upravíme je na talířky, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.

  • 3

    Vhodnou přílohou je čerstvý chléb a zelenina.

Komentáře k receptu