Vejce v hořčicové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 27 g
- Sodík 259 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 521.2 mg
- Draslík 156.4 mg
- Vláknina 1142.3 mg
- Vitamín A 1142.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku a za stálého míchání ji postupně zředíme mlékem. Osolíme, opepříme, ochutíme hořčicí a chvíli povaříme. Podle potřeby zředíme ještě trochou mléka a mírně osladíme.
-
2
Vejce uvaříme natvrdo, ještě horká oloupeme a rozkrojíme na poloviny. Upravíme je na talířky, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.
-
3
Vhodnou přílohou je čerstvý chléb a zelenina.