Houby s fazolkami a zakysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Houby čerstvé
  • 300 g Fazolové lusky zelené
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 hrnek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 249 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 264 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 38 mg
  • Draslík 832 mg
  • Vláknina 12006.5 mg
  • Vitamín A 12006.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme očištěné, nakrájené houby, osmažíme je, osolíme a pod pokličkou dusíme do poloměkka.

  • 2

    Očištěné a omyté fazolky šikmo nakrájíme na proužky, vsypeme do menšího množství osolené vody a pod pokličkou dusíme do poloměkka.

  • 3

    Potom fazolky scedíme, přidáme k houbám a přilijeme zakysanou smetanu rozšlehanou s moukou. Za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme doměkka.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu