Okurkový salát s houbami a feferonkami
Suroviny
- 700 g Okurka salátová
- 150 g Houby čerstvé
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Paprika sterilovaná
- 2 ks Feferony
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 105 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 4 g
- Sodík 1305 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 597.9 mg
- Vláknina 6460 mg
- Vitamín A 6460 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné, nadrobno nakrájené houby podusíme v troše osolené vody doměkka.
-
2
Omyté okurky nakrájíme i se slupkou na kostičky, osolíme a necháme 15 minut stát.
-
3
Na rozehřátém oleji osmahneme nasekané feferonky a zpěníme mletou papriku. Směs přecedíme na okurky, přidáme ocet, cukr, procezené, okapané houby, nakrájenou papriku a pažitku. Vše promícháme a salát necháme před podáváním 30 minut v chladničce.