Pečená rajčata s masovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Vepřové maso pečené
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 221 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 36 mg
  • Draslík 208 mg
  • Vláknina 2541.8 mg
  • Vitamín A 2541.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme ji, zalijeme mlékem a povaříme. Osolíme, opepříme a vmícháme na kousky nakrájené pečené maso, nasekanou petrželku a citronovou šťávu.

  • 2

    Rajčata omyjeme, vršky seřízneme a dužinu vydlabeme. Naplníme připravenou směsí a na plechu ve vyhřáté troubě upečeme.

Komentáře k receptu