Bramborové noky s pancettou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 1.44 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 75 g Sýr Parmezán
  • 6 g Šalvěj čerstvá
  • 75 g Pancetta
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 540 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 10920.2 mg
  • Draslík 1082.2 mg
  • Vláknina 16071.5 mg
  • Vitamín A 16071.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na výrobu těsta použijeme upečené brambory, které necháme vychladnout a poté je rozmačkáme vidličkou (popř. umeleme v mlýnku na maso).

  • 2

    K rozmačkaným bramborám vmícháme žloutky a strouhaný parmezán. Postupně vsypeme všechnu mouku. Vypracujeme vláčné, ale nelepivé těsto, které rozdělíme na 6 dílů.

  • 3

    Každý z dílů vyválíme do válečku o průměru 1,5 cm. Nakrájíme na kousky o délce 1,5 cm. Noky z kousků vytvarujeme mírným stlačením prostředku těsta, aby vznikla dutinka. Vnější hranu otiskneme vidličkou tak, aby vznikla vroubkovaná strana. Okraje k sobě přitiskneme.

  • 4

    Hotové noky vhazujeme do vařící vody, vaříme cca 1-2 minut, dokud noky nevyplavou, poté vodu scedíme.

  • 5

    Uvařené noky vsypeme do vymazaného pekáčku a přelijeme omáčkou uvařenou ze smetany, šalvěje a na másle dokřupava osmahnuté pancetty. Vše posypeme strouhaným parmezánem a necháme zapéct 10-15 minut při 200°C.

Komentáře k receptu