Pizza melanzana
Suroviny
- 350 g Těsto na pizzu
- 220 g Lilek
- 120 g Rajčata
- 20 g Passata (drcená rajčata)
- 170 g Mozzarella
- 20 g Olivy černé
- 50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 6 g Bazalka
- 20 g Kapary
- 70 ml Olej olivový
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Chilli koření mleté
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2502 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 148 g
- Sodík 2439 mg
- Bílkoviny 88 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 134.3 mg
- Draslík 1380.6 mg
- Vláknina 34691.1 mg
- Vitamín A 34691.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.3 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky pokrájíme na kolečka, přendáme do mísy a dobře prosolíme. Necháme hodinu odstát, aby zelenina pustila přebytečnou vodu, kterou poté slijeme. Sůl otřeme papírovými ubrousky.
-
2
Připravené lilky zprudka osmažíme na oleji až do zhnědnutí.
-
3
Těsto na pizzu rozválíme do kulatého plátu, potřeme je rajčatovou omáčkou, vyrobenou z rozmixovaných 120 g rajčat, 2 lžiček olivového oleje, soli a pepře, passaty, chilli a nasekané bazalky.
-
4
Na takto připravenou pizzu přendáme opečené lilky, posypeme krájenou mozarellou, olivami, kapary a nastrouhaným sýrem. Na závěr vše zakápneme olejem.
-
5
Pizzu pečeme při 230 °C cca 14 minut.