Pizza spinaci
Suroviny
- 120 g Rajčata
- 40 g Sýr Parmezán
- 20 g Olivy černé
- 1000 g Špenát listový čerstvý
- 220 g Mozzarella
- 400 g Těsto na pizzu
- 30 g Mouka kukuřičná
- 12 g Passata (drcená rajčata)
- 20 g Oříšky piniové
- 40 ml Olej olivový
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1441 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 69 g
- Sodík 2158 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 100.5 mg
- Draslík 3398.2 mg
- Vláknina 34429.5 mg
- Vitamín A 34429.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 151.3 mg
- Vitamín E 11.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek, piniové oříšky a špenát necháme osmahnout do zavadnutí na rozpáleném oleji. Dle chuti osolíme a opepříme.
-
2
Těsto na pizzu rozdělíme na dva díly a každý vyválíme do kola o průměru 30 cm. Těsto přendáme na olejem vymazaný a kukuřičnou moukou vysypaný plech.
-
3
Těsto potřeme rajčatovou omáčkou vyrobenou ze 120 g rozmixovaných rajčat, 2 stroužků česneku, 2 lžiček olivového oleje, passaty, soli a pepře. Poté posypeme 110 g pokrájené mozzarelly, špenátem, olivami, zbytkem mozzarelly a parmezánem.
-
4
Takto připravenou pizzu dáme péct na 14 minut při 240 °C.