Pizza quattro stagioni
Suroviny
- 180 g Rajčata
- 15 g Sýr Parmezán
- 35 g Žampiony čerstvé
- 10 g Bazalka
- 60 g Mozzarella
- 700 g Těsto na pizzu
- 30 g Mouka kukuřičná
- 30 g Artyčoky sterilované
- 30 g Prosciutto sušené
- 12 g Passata (drcená rajčata)
- 12 ml Olej olivový
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Oregano sušené
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1317 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 35 g
- Sodík 1394 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 28.8 mg
- Draslík 825.8 mg
- Vláknina 23993.8 mg
- Vitamín A 23993.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto na pizzu rozdělíme na dvě části a každou z nich rozválíme na plát o průměru 30 cm. Přendáme na olejem vymazaný a kukuřičnou moukou vysypaný plech.
-
2
Těsto potřeme rajčatovou omáčkou připravenou z rozmixovaných 120 g rajčat, 2 stroužků česneku, soli, pepře, bazalky, olivového oleje a passaty.
-
3
Dvě protilehlé čtvrtiny posypeme nakrájenou mozzarellou. Na jednu pak přidáme nadrobno nakrájený prosciutto, na druhou pokrájené rajče, které osolíme a posypeme sekanou bazalkou. Další část pokryjeme nakrájenými žampióny a oreganem. Poslední čtvrtinu ochutíme artyčoky a též oreganem.
-
4
Připravenou pizzu pečeme v troubě při 230 °C. Doba pečení je cca 14 minut.