Telecí játra se šalvějovou cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 18 g
- Sodík 210 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 350 mg
- Draslík 469.6 mg
- Vláknina 4527.7 mg
- Vitamín A 4527.7 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi na rozehřátém másle (20 g) necháme zesklovatět oloupanou, na kroužky nakrájenou cibuli. Přidáme lístky čerstvé šalvěje a zvolna pod pokličkou podusíme.
-
2
V jiné pánvi rozehřejeme olej a zbylé máslo, vložíme plátky očištěných a omytých jater a opečeme je. Nakonec játra opepříme a upravíme na talíře se šalvějovou cibulí. Pokrm osolíme těsně před podáváním.
-
3
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.