Farfalle se zeleným chřestem a krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny Farfalle
  • 150 g Krevety tygří - loupané
  • 150 g Chřest zelený
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Šalotka
  • 2 ks Chilli paprička
  • 3 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • 0.4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 575 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 39.8 mg
  • Draslík 333.6 mg
  • Vláknina 5850 mg
  • Vitamín A 5850 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Očištěný, omytý chřest zbavený dřevnatých konců uvaříme v osolené vodě doměkka.

  • 3

    Na pánvi na rozehřátém oleji orestujeme omyté krevety s nasekanými chilli papričkami a nakrájenou šalotkou. Podlijeme vývarem a dusíme asi 5 minut.

  • 4

    Potom do směsi za stálého míchání přilijeme solamyl rozmíchaný ve 100ml vody a nakonec vmícháme uvařené těstoviny.

  • 5

    Porce těstovin ozdobíme uvařeným chřestem a podáváme.

Komentáře k receptu