Farfalle se zeleným chřestem a krevetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 4 g
- Sodík 575 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 39.8 mg
- Draslík 333.6 mg
- Vláknina 5850 mg
- Vitamín A 5850 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat.
-
2
Očištěný, omytý chřest zbavený dřevnatých konců uvaříme v osolené vodě doměkka.
-
3
Na pánvi na rozehřátém oleji orestujeme omyté krevety s nasekanými chilli papričkami a nakrájenou šalotkou. Podlijeme vývarem a dusíme asi 5 minut.
-
4
Potom do směsi za stálého míchání přilijeme solamyl rozmíchaný ve 100ml vody a nakonec vmícháme uvařené těstoviny.
-
5
Porce těstovin ozdobíme uvařeným chřestem a podáváme.