Koláčky Tatin s jablky a mangem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 27 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 33 mg
- Draslík 353.3 mg
- Vláknina 12834 mg
- Vitamín A 12834 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a každé rozkrojíme na 8 dílků.
-
2
V pánvi zahřejeme při vysoké teplotě 90g cukru, citronovu šťávu a 40g másla. Vložíme jablka a asi 5minut vaříme při střední teplotě. Dáme pozor aby se jablka nerozvařila.
-
3
Manga oloupeme, rozkrojíme, vypeckujeme a dužinu nakrájíme na kousky.
-
4
Troubu předehřejeme na 180C.
-
5
Čtyři formičky o průměru 10cm vymažeme a vysypeme cukrem. Doprostřed dáme kousky manga a kolem nich rozložíme jablka.
-
6
Listové těsto rozválíme a vykrojíme čtyři kolečka o velikosti formičky. Naplněné formičky zakryjeme těstem a okraje zahneme směrem dovnitř. Koláčky pečeme 15minut, poté snížíme teplotu na 150C a ještě 20minut dopečeme.
-
7
Hotové koláčky necháme asi 10minut stát a poté vyklopíme na dezertní talířky.