Koláčky Tatin s jablky a mangem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 160 g Listové těsto
  • 100 g Cukr krupice
  • 2 ks Mango
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 542 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 33 mg
  • Draslík 353.3 mg
  • Vláknina 12834 mg
  • Vitamín A 12834 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a každé rozkrojíme na 8 dílků.

  • 2

    V pánvi zahřejeme při vysoké teplotě 90g cukru, citronovu šťávu a 40g másla. Vložíme jablka a asi 5minut vaříme při střední teplotě. Dáme pozor aby se jablka nerozvařila.

  • 3

    Manga oloupeme, rozkrojíme, vypeckujeme a dužinu nakrájíme na kousky.

  • 4

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 5

    Čtyři formičky o průměru 10cm vymažeme a vysypeme cukrem. Doprostřed dáme kousky manga a kolem nich rozložíme jablka.

  • 6

    Listové těsto rozválíme a vykrojíme čtyři kolečka o velikosti formičky. Naplněné formičky zakryjeme těstem a okraje zahneme směrem dovnitř. Koláčky pečeme 15minut, poté snížíme teplotu na 150C a ještě 20minut dopečeme.

  • 7

    Hotové koláčky necháme asi 10minut stát a poté vyklopíme na dezertní talířky.

Komentáře k receptu