Telecí roláda se salámem, vejci a rukolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 155 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 150 g Salám měkký
  • 200 g Rukola
  • 80 g Ořechy vlašské
  • 50 g Mandle
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Koření grilovací
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 566 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 834 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 384.5 mg
  • Draslík 1095.4 mg
  • Vláknina 7369.8 mg
  • Vitamín A 7369.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salám nadrobno nakrájíme, orestujeme na pánvi, přidáme vejce, nasekané ořechy a mandle. Dusíme do částečného ztuhnutí vajec.

  • 2

    Omyté maso upravíme na plát, osolíme, opepříme a poklademe vrstvou omyté rukoly. Přidáme podušenou směs a roládu zavineme. Ovážeme provázkem a povrch posypeme grilovacím kořením.

  • 3

    Roládu pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia asi 90 minut, potom dopékáme asi 30 minut při 180 stupních dozlatova.

Komentáře k receptu