Telecí roláda se salámem, vejci a rukolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 566 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 37 g
- Sodík 834 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 384.5 mg
- Draslík 1095.4 mg
- Vláknina 7369.8 mg
- Vitamín A 7369.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 4.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salám nadrobno nakrájíme, orestujeme na pánvi, přidáme vejce, nasekané ořechy a mandle. Dusíme do částečného ztuhnutí vajec.
-
2
Omyté maso upravíme na plát, osolíme, opepříme a poklademe vrstvou omyté rukoly. Přidáme podušenou směs a roládu zavineme. Ovážeme provázkem a povrch posypeme grilovacím kořením.
-
3
Roládu pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia asi 90 minut, potom dopékáme asi 30 minut při 180 stupních dozlatova.