Závitky z vepřového masa se zelím a uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 g Vepřové maso libové
  • 60 g Tuk
  • 120 g Zelí kysané
  • 80 g Moravské uzené maso
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 101.3 mg
  • Draslík 70.6 mg
  • Vláknina 1647.7 mg
  • Vitamín A 1647.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2530.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme směs: zelí nakrájíme na malé kousky, uzené maso na nudličky. Smícháme, osmahneme na části tuku a podle chuti osolíme.

  • 2

    Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme a poklademe připravenou směsí. Svineme, převážeme nití, okořeníme pepřem a sladkou paprikou.

  • 3

    Poprášíme moukou, opečeme ze všech stran na zbývajícím tuku a podlijeme horkou vodou. Za občasného podlévání dusíme doměkka. Nasekanou petrželku použijeme na ozdobu.

Komentáře k receptu