Kynuté buchtičky s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Droždí
  • 400 g Uzené maso vařené
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Sezam - semena
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 980 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 444 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 153.1 mg
  • Draslík 293.7 mg
  • Vláknina 7938.4 mg
  • Vitamín A 7938.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V trošce vlažného mléka se špetkou cukru rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek, který vlijeme do mouky, přidáme 1 žloutek, olej, sůl a podle potřeby přilijeme vlažné mléko. Vypracujeme těsto a necháme je vykynout.

  • 2

    Z těsta vykrajujeme lžící kousky a do každého zabalíme trochu nakrájeného uzeného masa. Buchtičky potřeme zbylým rozšlehaným žloutkem, posypeme sezamem a na povrchu několikrát prořízneme.

  • 3

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

  • 4

    Podáváme teplé i studené.

Komentáře k receptu