Hovězí guláš po mexicku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1136 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 67.8 mg
- Draslík 361.7 mg
- Vláknina 6747 mg
- Vitamín A 6747 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
-
2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na polovině tuku osmažíme dozlatova. Do základu vložíme maso, osmahneme je, přidáme sůl, pepř, rajčatový protlak a krátce podusíme ve vlastní šťávě. Mírně podlijeme vodou a pod poklicí dusíme.
-
3
V polovině dušení vysmahneme šťávu na tuk, maso zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, podlijeme vlažnou vodou, rozmícháme a dusíme doměkka.
-
4
Před koncem dušení do guláše přidáme polovinu sterilovaného hrášku.
-
5
Omáčku necedíme.
-
6
Na zbylém tuku osmahneme opranou rýži, přilijeme vodu, přimícháme zbylý hrášek, osolíme a po zavaření dusíme v troubě doměkka.
-
7
Při podávání vytvarujeme do středu talíře porci rýže s hráškem, posypeme strouhaným sýrem a kolem nalijeme guláš.