Hovězí guláš po mexicku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 300 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Rýže loupaná
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 25 g Sůl
  • 150 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 750 g Hovězí maso přední
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 1300 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 565 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1136 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 67.8 mg
  • Draslík 361.7 mg
  • Vláknina 6747 mg
  • Vitamín A 6747 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na polovině tuku osmažíme dozlatova. Do základu vložíme maso, osmahneme je, přidáme sůl, pepř, rajčatový protlak a krátce podusíme ve vlastní šťávě. Mírně podlijeme vodou a pod poklicí dusíme.

  • 3

    V polovině dušení vysmahneme šťávu na tuk, maso zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, podlijeme vlažnou vodou, rozmícháme a dusíme doměkka.

  • 4

    Před koncem dušení do guláše přidáme polovinu sterilovaného hrášku.

  • 5

    Omáčku necedíme.

  • 6

    Na zbylém tuku osmahneme opranou rýži, přilijeme vodu, přimícháme zbylý hrášek, osolíme a po zavaření dusíme v troubě doměkka.

  • 7

    Při podávání vytvarujeme do středu talíře porci rýže s hráškem, posypeme strouhaným sýrem a kolem nalijeme guláš.

Komentáře k receptu