Závitky z hovězího masa s párky a červeným vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso přední
  • 40 g Anglická slanina
  • 175 g Párky jemné
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Strouhanka
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 2 dl Víno červené
  • 2 dl Voda pitná
  • 0.56 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 171 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 109.2 mg
  • Draslík 446.8 mg
  • Vláknina 1040.8 mg
  • Vitamín A 1040.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve připravíme náplň: Na jemno nakrájenou cibulku zpěníme na kostičkách slaniny, přidáme strouhanku a osmažíme. Vmícháme párky nakrájené na kolečka, nasekanou pažitku a nakonec směs zahustíme vejcem. Necháme vychladnout.

  • 2

    Mezitím naklepeme a osolíme plátky hovězího masa. Na každý plátek dáme připravenou směs, svineme a převážeme nití.

  • 3

    Opečeme na rozpáleném tuku, podlijeme horkou vodou a za občasného podlití dusíme do měkka.

  • 4

    Hotové závitky vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, znova vysmahneme a podlijeme. Povaříme, přisolíme a přidáme špetku zázvoru. Nakonec omáčku dochutíme červeným vínem.

Komentáře k receptu