Domácí ravioli s masovou náplní
Suroviny
- 100 g Cibule
- 350 g Mouka pšeničná hrubá
- 400 g Maso mleté - mix
- 125 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 kávová lžička Solamyl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 634 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 28 g
- Sodík 334 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 92.7 mg
- Vláknina 5619.8 mg
- Vitamín A 5619.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, vajec, vody a soli vypracujeme nudlové těsto a necháme je chvíli odpočinout.
-
2
Z těsta vyválíme plát a nakrájíme na čtverečky. Naplníme je prochladlou masovou směsí, těsto přeložíme a okraje přimáčkneme.
-
3
Plněné ravioli vaříme v osolené vodě 8-10 minut, slijeme a ihned podáváme.
-
4
Příprava náplně:
-
5
Na pánvi na oleji necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, ochutíme utřeným česnekem a okořeníme oreganem. Směs podusíme doměkka a podle potřeby zahustíme trochou solamylu.