Skopové řízky zapékané se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 35 g
- Sodík 385 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 35 mg
- Draslík 123.9 mg
- Vláknina 934 mg
- Vitamín A 934 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na řízky a naklepeme. Maso po jedné straně osolíme a na druhé straně potřeme směsí nadrobno nakrájené cibule, sardelové pasty a nasekané petrželky.
-
2
Řízky vložíme do kastrolu na sádlo, mírně podlijeme a dusíme doměkka.
-
3
Šťávu necháme zčásti vydusit, přilijeme smetanu a povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
-
4
Pokrm zapečeme ve vyhřáté troubě.