Rychlé špagety
Suroviny
- 500 g Špagety, Makarony
- 500 g Maso mleté - mix
- 350 g Omáčka na špagety - Bolognese Maggi
- 150 g Sýr Eidam cihla 40%
- 120 g Protlak rajčatový
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Oregano sušené
- 0.5 kávová lžička Bazalka
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1172 kcal
- Sacharidy 108 g
- Tuky 40 g
- Sodík 57 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 100 g
- Cholesterol 26.3 mg
- Draslík 326.1 mg
- Vláknina 9202.5 mg
- Vitamín A 9202.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety uvaříme dle návodu na obalu.
-
2
V hluboké pánvi opečeme za stálého míchání mleté maso, až ztmavne a pustí tuk. Vypečený tuk částečně slijeme, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a dále asi 5 minut opékáme. Přidáme sušené oregano, sušenou bazalku, utřený česnek, hotovou omáčku a rajčatový protlak. Promícháme a povaříme asi 10 minut. Přidáme cukr, zamícháme a ochutnáme. Podle potřeby osolíme a opepříme. Do hotové omáčky zamícháme uvařené špagety a necháme prohřát asi 3 minuty.
-
3
Podáváme sypané strouhaným sýrem.