Sendvičová veka s lančmítem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 632 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 46 g
- Sodík 49 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 108.8 mg
- Draslík 31.8 mg
- Vláknina 1010 mg
- Vitamín A 1010 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do veky prořízneme asi 14 mírně šikmých hlubokých zářezů. Sýr a lančmít si nakrájíme na 14 stejně velkých plátků.
-
2
V misce umícháme vidličkou máslo s pažitkou nakrájenou najemno, utřeným česnekem, solí a hořčicí. Tuto směs vložíme do každého zářezu ve vece, přidáme plátek sýra a plátek lančmítu. Naplněnou veku potřeme rozehřátým máslem a posypeme mákem.
-
3
Veku položíme na plát alobalu a volně, ale bez mezer uzavřeme. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Hotovou veku vyndáme, rozbalíme, rozkrájíme na porce a horkou podáváme.