Krakonošův oheň
Suroviny
- 600 g Vepřová panenka
- 150 ml Smetana 12% (konzumní)
- 150 ml Víno červené
- 250 ml Vývar z hovězích kostí
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 11 g
- Sodík 968 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 91.6 mg
- Draslík 1114.6 mg
- Vláknina 952.8 mg
- Vitamín A 952.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a necháme odležet.
-
2
Na pánvičce rozpálíme olej a maso krátce prudce orestujeme, aby se zatáhlo. Pak zmírníme oheň, podléváme vývarem a dusíme doměkka.
-
3
Maso přendáme a udržujeme teplé. Pánvičku se šťávou z masa opět rozpálíme, přidáme vývar a přilijeme červené víno. Omáčku zredukujeme, přidáme kolečka cibule, ta dusíme až změknou, pak přilijeme smetanu, přidáme chilli koření a lžičku hořčice. Zasypeme hladkou moukou, vše smícháme a necháme povařit. Do omáčky vrátíme maso a to ohřejeme.