Rychlé rizoto s hráškem a baby karotkou
Suroviny
- 250 g Hrášek
- 250 g Rýže dušená
- 250 g Mrkev mražená
- 150 g Sýr Eidam cihla 30%
- 1 ks Kuře
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Směs koření na kuře
- 1 špetka Kari koření
- 3 šálek Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1491 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 87 g
- Sodík 949 mg
- Bílkoviny 98 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 330.8 mg
- Draslík 979.6 mg
- Vláknina 7860.8 mg
- Vitamín A 7860.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dle návodu na obalu připravíme rýži.
-
2
Naporcované kuře umyjeme, osolíme, opepříme a přidáme i směs koření na kuře. Do pekáčku naklademe naporcované kuře, nalijeme tři lžíce olivového oleje a 1 dl vývaru.
-
3
Pečeme v troubě na mírném až středním ohni 40 minut.
-
4
Po celou dobu dle potřeby podléváme vývarem. Porce kuřete během pečení jednou obrátíme.
-
5
Když je kuře upečené, vyjmeme je z pekáčku a do pekáčku nasypeme hrášek a karotku. Přidáme tolik kuřecího vývaru, až je zelenina ponořená ze dvou třetin. Vše osolíme, opepříme a přidáme kari koření. Vložíme zpět do trouby, kde dusíme tak dlouho, až je zelenina měkká.
-
6
Kuře obereme, maso nakrájíme na malé kousky a spolu s rýží přidáme k zelenině. Smícháme, přidáme dvě lžíce másla a vše společně podusíme ještě 5 minut.
-
7
Podáváme na předehřátých talířích posypané nastouhaným eidamem.