Losos z koprovým přelivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Losos obecný
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 0.5 ks Limetka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.2 polévková lžíce Olej olivový
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 108 mg
  • Draslík 532.9 mg
  • Vláknina 972 mg
  • Vitamín A 972 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravýme omáčku: Kopr omyjeme, 5 minut povaříme, vodu slijeme, v malém rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme hladkou mouku a vytvoříme růžovou jíšku. Tu zalijeme smetanou, přidáme nadrobno nakrájený kopr, cukr, sůl a pepř. Dobře promícháme a povaříme, podle chuti dochutíme octem.

  • 2

    Čtyři steaky z čerstvého nebo mraženého lososa položíme na plech, vymazaný olivovým olejem. Posolíme, opeříme a pokapeme šťávou z limetky, pečeme jen přibližně 10 minutv troubě, nastavené na 150 stupňů. Podáváme přelité koprovou omáčkou.

Komentáře k receptu