Losos z koprovým přelivem
Suroviny
- 600 g Losos obecný
- 20 g Kopr čerstvý
- 0.5 ks Limetka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.2 polévková lžíce Olej olivový
- 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 26 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 108 mg
- Draslík 532.9 mg
- Vláknina 972 mg
- Vitamín A 972 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravýme omáčku: Kopr omyjeme, 5 minut povaříme, vodu slijeme, v malém rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme hladkou mouku a vytvoříme růžovou jíšku. Tu zalijeme smetanou, přidáme nadrobno nakrájený kopr, cukr, sůl a pepř. Dobře promícháme a povaříme, podle chuti dochutíme octem.
-
2
Čtyři steaky z čerstvého nebo mraženého lososa položíme na plech, vymazaný olivovým olejem. Posolíme, opeříme a pokapeme šťávou z limetky, pečeme jen přibližně 10 minutv troubě, nastavené na 150 stupňů. Podáváme přelité koprovou omáčkou.