Pečená kuřecí stehna s mangovou salsou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 307 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 17 g
- Sodík 364 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 104.5 mg
- Draslík 505.4 mg
- Vláknina 4192.5 mg
- Vitamín A 4192.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.7 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kuřecích stehen uděláme tři či čtyři zářezy a rozložíme na pekáč. V míse smícháme mangové čatní, hořčici, olej, mletou papriku, kurkumu, rozdrcený česnek a sůl. Vzniklou pastou potřeme kuřecí stehna ze všech stran a necháme je 30 minut odležet, aby pasta pronikla do masa.
-
2
Do předehřáté trouby dáme péct kuřecí stehna a pečeme je 40 minut. Během pečení stehna potíráme pastou a poléváme vypečenou šťávou. Grilovací jehlou vyzkoušíme, zda jsou stehna dobře propečená – šťáva z masa v místě vpichu musí být čirá.
-
3
Mezitím z manga, rajčete, cibule a koriandru připravíme důkladným rozmícháním v míse salsu. Uložíme ji do ledničky.
-
4
Stehna upravíme na mísu a podáváme horká nebo studená s mangovou salsou.