Pečená kuřecí stehna s mangovou salsou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Cibule
  • 500 g Kuřecí stehna
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 7 g Hořčice Bornier - hrubozrnná
  • 5 g Koriandr mletý
  • 5 g Kurkuma
  • 5 ml Olej stolní
  • 20 ml Chutney mangové
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Mango
  • 1 ks Rajčata
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 307 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 364 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 104.5 mg
  • Draslík 505.4 mg
  • Vláknina 4192.5 mg
  • Vitamín A 4192.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kuřecích stehen uděláme tři či čtyři zářezy a rozložíme na pekáč. V míse smícháme mangové čatní, hořčici, olej, mletou papriku, kurkumu, rozdrcený česnek a sůl. Vzniklou pastou potřeme kuřecí stehna ze všech stran a necháme je 30 minut odležet, aby pasta pronikla do masa.

  • 2

    Do předehřáté trouby dáme péct kuřecí stehna a pečeme je 40 minut. Během pečení stehna potíráme pastou a poléváme vypečenou šťávou. Grilovací jehlou vyzkoušíme, zda jsou stehna dobře propečená – šťáva z masa v místě vpichu musí být čirá.

  • 3

    Mezitím z manga, rajčete, cibule a koriandru připravíme důkladným rozmícháním v míse salsu. Uložíme ji do ledničky.

  • 4

    Stehna upravíme na mísu a podáváme horká nebo studená s mangovou salsou.

Komentáře k receptu