Koprová polévka na kyselo – redukční

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 10 g Pepř černý celý
  • 250 ml Mléko odtučněné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Bobkový list
  • 5 ks Nové koření celé
  • 1 špetka Kmín římský
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 146 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 276 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 629.8 mg
  • Vláknina 8245 mg
  • Vitamín A 8245 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme dvě vajíčka na tvrdo, oloupeme je a udržujeme teplé.

  • 2

    Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Osolenou vodu přivedeme k varu a zalijeme jí brambory, vaříme cca 10 minut a pak slijeme.

  • 3

    V malém rendlíku vaříme dobře umytý kopr 10 minut, vodu slijeme, kopr necháme okapat a nakrájíme na malé kousky.

  • 4

    Ve stejném rendlíku vaříme 1 l vody s bobkovým listem, novým kořením, kmínem a celým pepřem. Po 15 minutách varu koření vyndáme.

  • 5

    Bramborové kostičky zalijeme mlékem, vodou z koření, osolíme, opepříme a rozmixujeme do hladka. Nakonec přidáme kopr.

  • 6

    Znovu ohřejeme a podle chuti přidáme ocet.

Komentáře k receptu