Koprová polévka na kyselo – redukční
Suroviny
- 500 g Brambory
- 20 g Kopr čerstvý
- 10 g Pepř černý celý
- 250 ml Mléko odtučněné
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Vejce slepičí
- 5 ks Bobkový list
- 5 ks Nové koření celé
- 1 špetka Kmín římský
- 2.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 146 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 3 g
- Sodík 276 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 629.8 mg
- Vláknina 8245 mg
- Vitamín A 8245 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme dvě vajíčka na tvrdo, oloupeme je a udržujeme teplé.
-
2
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Osolenou vodu přivedeme k varu a zalijeme jí brambory, vaříme cca 10 minut a pak slijeme.
-
3
V malém rendlíku vaříme dobře umytý kopr 10 minut, vodu slijeme, kopr necháme okapat a nakrájíme na malé kousky.
-
4
Ve stejném rendlíku vaříme 1 l vody s bobkovým listem, novým kořením, kmínem a celým pepřem. Po 15 minutách varu koření vyndáme.
-
5
Bramborové kostičky zalijeme mlékem, vodou z koření, osolíme, opepříme a rozmixujeme do hladka. Nakonec přidáme kopr.
-
6
Znovu ohřejeme a podle chuti přidáme ocet.