Bramborová polévka na kyselo – redukční

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 5 g Pepř černý celý
  • 250 ml Mléko odtučněné
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Nové koření celé
  • 5 ks Bobkový list
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 2 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 145 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 186 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 608.8 mg
  • Vláknina 7549.5 mg
  • Vitamín A 7549.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme dvě vajíčka na tvrdo a oloupeme je. Udržujeme je teplé.

  • 2

    Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

  • 3

    Litr osolené vody přivedeme k varu, přidáme kmín, celý pepř, nové koření, bobkový list a zalijeme brambory. Ty vaříme cca 10 minut, až změknou.

  • 4

    Část vody slijeme, necháme jen asi 2 šálky, koření vybereme. Na závěr přidáme mléko, prolisovaný česnek, sůl a pepř a prohřejeme. Vše rozmixujeme dohladka. Znovu ohřejeme a podle chuti přidáme ocet. Podáváme teplé s půlkou vajíčka a snítkou čerstvého kopru nebo jiné bylinky.

Komentáře k receptu