Bramborová polévka na kyselo – redukční
Suroviny
- 500 g Brambory
- 5 g Pepř černý celý
- 250 ml Mléko odtučněné
- 1 kávová lžička Ocet vinný
- 2 ks Vejce slepičí
- 5 ks Nové koření celé
- 5 ks Bobkový list
- 1 hrst Kopr čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín drcený
- 2 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 1.3 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 145 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 3 g
- Sodík 186 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 608.8 mg
- Vláknina 7549.5 mg
- Vitamín A 7549.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme dvě vajíčka na tvrdo a oloupeme je. Udržujeme je teplé.
-
2
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
-
3
Litr osolené vody přivedeme k varu, přidáme kmín, celý pepř, nové koření, bobkový list a zalijeme brambory. Ty vaříme cca 10 minut, až změknou.
-
4
Část vody slijeme, necháme jen asi 2 šálky, koření vybereme. Na závěr přidáme mléko, prolisovaný česnek, sůl a pepř a prohřejeme. Vše rozmixujeme dohladka. Znovu ohřejeme a podle chuti přidáme ocet. Podáváme teplé s půlkou vajíčka a snítkou čerstvého kopru nebo jiné bylinky.