Berek z listového těsta

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 500 g Listové těsto
  • 200 g Sýr Brynza
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Tuk rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 480 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 26 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 65.9 mg
  • Draslík 26.5 mg
  • Vláknina 2606.7 mg
  • Vitamín A 2606.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme ho na čtverce 8 x 8 cm velké.

  • 2

    Na čtverce těsta klademe náplň připravenou ze sýru, petrželky a vejce. Protilehlé cípy dobře spojíme, hrany přitlačíme k sobě. Vzniklé bereky naskládáme na vymazaný plech a pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C přibližně 30 minut.

Komentáře k receptu