Berek s párky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 90 g Rajčata
  • 80 g Paprika červená
  • 12 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 300 ml Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Párky jemné
  • 2 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 112 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 146.6 mg
  • Draslík 297.5 mg
  • Vláknina 4786 mg
  • Vitamín A 4786 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriku, rajčata a párky pokrájíme na malé kousky a zamícháme. Vše osolíme a okořeníme tymiánem.

  • 2

    100 ml jogurtu, máslo a 2 vejce dobře ušleháme v hladkou kaši.

  • 3

    Z 500 g mouky, 200 ml jogurtu, vejce, kypřicího prášku a soli si vyrobíme hladké těsto, které rozdělíme na 3 díly.

  • 4

    Každý z dílů uválíme do tenkého kulatého plátu, který potřeme připravenou kaší z jogurtu, másla a vejce. Nakonec každý plát rozdělíme na 8 výsečí.

  • 5

    Na širší konec každé výseče dáme lžící směsi z párků a zeleniny a srolujeme. Hotové roličky necháme hodinu odležet. Potom každou roličku potřeme žloutkem a necháme 30 minut péct v troubě vyhřáté na 175 °C.

Komentáře k receptu