Gratinované mušle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 494 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1616 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 140 mg
- Draslík 1623.8 mg
- Vláknina 569.8 mg
- Vitamín A 569.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.8 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře očištěné mušle vhodíme do hrnce se silným dnem a 5 minut je intenzivně prohříváme. Hrncem několikrát zatřeseme, aby se mušle otevřely. Potom slávky vyjmeme a vršky škeblí odstraníme. Spodní část mušlí s masem urovnáme na plech.
-
2
Oloupaný česnek a omytou petrželku nasekáme, smícháme se strouhankou, osolíme a opepříme. Směs rozdělíme na mušle, pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou a plech vložíme do trouby vyhřáté na 225°C.
-
3
Mušle zapékáme asi 5 minut, až strouhanka zezlátne.