Lasagne s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Těstoviny Lasagne
  • 200 g Hovězí maso mleté
  • 400 g Rajčata
  • 100 g Sýr Čedar
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 830 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 449 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 259.3 mg
  • Draslík 511.5 mg
  • Vláknina 2439.8 mg
  • Vitamín A 2439.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso osmahneme na části másla po všech stranách. Zalijeme vínem, necháme vydusit a vmícháme oloupaná, nakrájená rajčata, 2 lžíce nastrouhaného sýru a 1 vejce. Vše osolíme, opepříme a za stálého míchání dusíme asi 15 minut.

  • 2

    Na dno vymaštěné zapékací mísy urovnáme uvařené lasagne, pokryjeme je uvařenou masovou směsí, posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe plátky natvrdo uvařených vajec. Vrstvy střídáme, vrchní vrstvu tvoří lasagne, které pokapeme rozpuštěným máslem.

  • 3

    Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 15 minut.

Komentáře k receptu