Lasagne s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 830 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 30 g
- Sodík 449 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 96 g
- Cholesterol 259.3 mg
- Draslík 511.5 mg
- Vláknina 2439.8 mg
- Vitamín A 2439.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso osmahneme na části másla po všech stranách. Zalijeme vínem, necháme vydusit a vmícháme oloupaná, nakrájená rajčata, 2 lžíce nastrouhaného sýru a 1 vejce. Vše osolíme, opepříme a za stálého míchání dusíme asi 15 minut.
-
2
Na dno vymaštěné zapékací mísy urovnáme uvařené lasagne, pokryjeme je uvařenou masovou směsí, posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe plátky natvrdo uvařených vajec. Vrstvy střídáme, vrchní vrstvu tvoří lasagne, které pokapeme rozpuštěným máslem.
-
3
Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 15 minut.