Žampionové špízy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 56 g
- Sodík 521 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 133.3 mg
- Draslík 381 mg
- Vláknina 1759.4 mg
- Vitamín A 1759.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné hlavičky žampionů nakrájíme na čtvrtky a střídavě se sýrem nakrájeným na kostky a klobásou nakrájenou na kolečka napichujeme na špejle nebo na jehly.
-
2
Špízy obalíme v hladké mouce, rozšlehaném osoleném vejci a ve strouhance. Smažíme je na oleji na pánvi dozlatova.
-
3
Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami a čerstvou zeleninou.