Ovesný koláč s ovocem
Suroviny
- 60 g Oves Milk - sušený ovesný nápoj
- 45 g Mouka ovesná
- 200 g Strouhanka
- 200 g Meruňky
- 50 g Kokos sušený
- 200 g Švestky
- 200 g Ovesné vločky
- 150 g Borůvky
- 300 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Sirup citronový
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 211 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 6 g
- Sodík 118 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 204.3 mg
- Vláknina 7981 mg
- Vitamín A 7981 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme ovesné vločky spolu se sušeným ovesným mlékem. Ochutíme 1 lžičkou skořice. Směs zalijeme horkou vodou a necháme bobtnat.
-
2
Po vychladnutí přilijeme olej, med a zakápneme citronovým sirupem. Těsto dobře zpracujeme vařečkou nebo rukou. Vyklopíme na pomoučený vál, posypeme ovesnou moukou a rukama zapracováváme mouku do těsta. Hotové těsto rozpůlíme a vyválíme 2 placky.
-
3
Každou placku pokládáme na samostatný plech, který jsme si vystlali papírem na pečení.
-
4
Posypeme kukuřičnou strouhankou, poklademe ovoce a a znovu posypeme kukuřičnou strouhankou. Před pečením ještě přidáme strouhaný kokos.
-
5
Pečeme v předehřáté troubě při středních teplotách asi 60 minut.
-
6
Podáváme vychladlé jako moučník.