Paprikové brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 18 g
- Sodík 223 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 29.4 mg
- Draslík 474.6 mg
- Vláknina 5235.5 mg
- Vitamín A 5235.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce, přidáme kmín a snítku libečku. Zalijeme vodou a vaříme doměkka.
-
2
Očištěné papriky nakrájíme na proužky. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na tuku, přidáme papriky a dusíme je doměkka.
-
3
Potom papriky smícháme s bramborami a podle chuti osolíme. Při podávání posypeme pokrm nastrouhaným sýrem.
-
4
Podáváme jako přílohu k sekané pečeni.