Paprikové brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Brambory
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 50 g Tuk
  • 150 g Paprikové lusky čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Libeček
  • 1 špetka Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 29.4 mg
  • Draslík 474.6 mg
  • Vláknina 5235.5 mg
  • Vitamín A 5235.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce, přidáme kmín a snítku libečku. Zalijeme vodou a vaříme doměkka.

  • 2

    Očištěné papriky nakrájíme na proužky. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na tuku, přidáme papriky a dusíme je doměkka.

  • 3

    Potom papriky smícháme s bramborami a podle chuti osolíme. Při podávání posypeme pokrm nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Podáváme jako přílohu k sekané pečeni.

Komentáře k receptu