Sladkost z kuřecích prsíček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
- Sacharidy 105 g
- Tuky 6 g
- Sodík 32 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 93 g
- Cholesterol 41 mg
- Draslík 123.7 mg
- Vláknina 2365.5 mg
- Vitamín A 2365.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přebranou rýži zalijeme horkou vodou a necháme hodinu máčet. Poté scedíme a necháme velice dobře okapat.
-
2
Okapanou rýži rozdrtíme v hmoždíři na prášek, který rozmícháme s trochou mléka. Vzniklou kaši propasírujeme přes sítko do zbylého mléka, osladíme a dáme vařit.
-
3
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky a namočíme do vody. Mokré maso rozmačkáme s trochou rýžové kaše a poté vmícháme do zbývající kaše. Vše krátce povaříme, přilijeme kuřecí vývar a ihned přendáváme do servírovacích misek.
-
4
Kaši necháme v chladu odležet, podáváme sypané skořicí.