Sladkost z kuřecích prsíček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Kuřecí prsa
  • 150 g Rýže loupaná
  • 250 g Cukr krupice
  • 1000 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 535 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 32 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 93 g
  • Cholesterol 41 mg
  • Draslík 123.7 mg
  • Vláknina 2365.5 mg
  • Vitamín A 2365.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebranou rýži zalijeme horkou vodou a necháme hodinu máčet. Poté scedíme a necháme velice dobře okapat.

  • 2

    Okapanou rýži rozdrtíme v hmoždíři na prášek, který rozmícháme s trochou mléka. Vzniklou kaši propasírujeme přes sítko do zbylého mléka, osladíme a dáme vařit.

  • 3

    Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky a namočíme do vody. Mokré maso rozmačkáme s trochou rýžové kaše a poté vmícháme do zbývající kaše. Vše krátce povaříme, přilijeme kuřecí vývar a ihned přendáváme do servírovacích misek.

  • 4

    Kaši necháme v chladu odležet, podáváme sypané skořicí.

Komentáře k receptu