Koláč Tatin s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 282 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 16 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 19.5 mg
- Draslík 143.1 mg
- Vláknina 6240 mg
- Vitamín A 6240 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Formu na koláč vymažeme a vysypeme cukrem. Troubu předehřejeme na 180C.
-
2
Jablka omyjeme, oloupeme, jadřince odstraníme a rozkrojíme na čtvrtiny. Kousky jablek vyskládáme do formy řezem dolů do tvaru kruhu. Pokapeme citronovou šťávou. Ve formě zahříváme na silném plameni asi 1minutu, dokud jablka nezískají zlatožlutou barvu.
-
3
Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát, položíme na jablka a okraje zahneme směrem dolů. Pečeme asi 30minut.
-
4
Hotový koláč vyklopíme na mělký talíř.