Koláč Tatin s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 250 g Listové těsto
  • 100 g Cukr krupice
  • 1 ks Citrony
  • 6 ks Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 282 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 19.5 mg
  • Draslík 143.1 mg
  • Vláknina 6240 mg
  • Vitamín A 6240 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formu na koláč vymažeme a vysypeme cukrem. Troubu předehřejeme na 180C.

  • 2

    Jablka omyjeme, oloupeme, jadřince odstraníme a rozkrojíme na čtvrtiny. Kousky jablek vyskládáme do formy řezem dolů do tvaru kruhu. Pokapeme citronovou šťávou. Ve formě zahříváme na silném plameni asi 1minutu, dokud jablka nezískají zlatožlutou barvu.

  • 3

    Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát, položíme na jablka a okraje zahneme směrem dolů. Pečeme asi 30minut.

  • 4

    Hotový koláč vyklopíme na mělký talíř.

Komentáře k receptu