Mandlovo-pomerančový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 12 g
- Sodík 58 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 296.9 mg
- Vláknina 7191.3 mg
- Vitamín A 7191.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.8 mg
- Vitamín E 5.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané a nakrájené karotky povaříme v troše vody, scedíme, necháme vychladnout, potom je společně s mandlovým likérem rozmixujeme na pyré.
-
2
Žloutky ušleháme v míse s vanilkovou trestí a nastrouhanou kůrou z pomeranče, postupně přidáváme cukr a šleháme do zhoustnutí. Vmícháme karotkové pyré a mleté mandle, nakonec do směsi zlehka vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků.
-
3
Těsto nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem, pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů přibližně hodinu.
-
4
Upečený koláč necháme ve formě 10 minut chladnout, potom jej z formy vyjmeme a necháme zcela vychladnout.
-
5
Ozdobíme omytými malinami a posypeme moučkovým cukrem.