Bramborový salát s prosciuttem
Suroviny
- 675 g Brambory vařené ve slupce
- 100 g Prosciutto sušené
- 150 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 2 ks Šalotka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 10 g
- Sodík 442 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 13 mg
- Draslík 724 mg
- Vláknina 11232.8 mg
- Vitamín A 11232.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi nasucho opražíme kmín.
-
2
Zálivka: Smícháme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, zakysanou smetanu, hořčici, ocet a rozdrcený česnek. Opatrně zašleháme olej, zálivku dochutíme solí a pepřem.
-
3
Uvařené brambory rozkrojíme na poloviny, v míse smícháme s opraženým kmínem, na nudličky nakrájeným prosciuttem a s částí nasekané petrželky, zalijeme připravenou zálivkou,lehce promícháme. Nakonec ozdobíme zbylou petrželkou.