Bramborový salát s prosciuttem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 675 g Brambory vařené ve slupce
  • 100 g Prosciutto sušené
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 235 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 442 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 13 mg
  • Draslík 724 mg
  • Vláknina 11232.8 mg
  • Vitamín A 11232.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi nasucho opražíme kmín.

  • 2

    Zálivka: Smícháme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, zakysanou smetanu, hořčici, ocet a rozdrcený česnek. Opatrně zašleháme olej, zálivku dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Uvařené brambory rozkrojíme na poloviny, v míse smícháme s opraženým kmínem, na nudličky nakrájeným prosciuttem a s částí nasekané petrželky, zalijeme připravenou zálivkou,lehce promícháme. Nakonec ozdobíme zbylou petrželkou.

Komentáře k receptu