Rebarborový křehký koláč s jablky a lískovými oříšky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 663 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 28 g
- Sodík 32 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 99 g
- Cholesterol 99.8 mg
- Draslík 560.3 mg
- Vláknina 12363.7 mg
- Vitamín A 12363.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z těsta vyválíme na pomoučeném vále plát o tloušťce asi 5mm. Vyložíme jím vymazanou a vysypanou formu na koláč a vložíme na 30minut do lednice.
-
2
Zbytek másla rozmačkáme a smícháme s 80g cukru a rozšlehanými vejci. Poté přidáme mouku a 80g mletých lískových oříšků a dobře promícháme. Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Rebarboru očistíme a stonky nakrájíme na kousky. Zbytek cukru smícháme se skořicí a zbytkem oříšků.
-
3
Troubu předehřejeme na 150C.
-
4
Na koláčový korpus navrstvíme střídavě jablka a rebarboru, každou vrstvu posypeme směsí ořechů s cukrem a na ni rozetřeme máslovou směs.
-
5
Pečeme 40-50minut. Hotový koláč necháme vychladnout ve formě.